Palm Jumeirah Monorail - Dubai gyorsvasútja a Pálma szigetre

Palm Jumeirah Monorail - Dubai gyorsvasútja a Pálma szigetre

A világ egyik leghíresebb vonata a Palm Jumeriah Monorail, pedig mindössze 5, 45 kilométeres távolságon közlekedik. Vajon mitől olyan különleges, hogy Dubaiban pihenve kötelező kipróbálni?

A Palm Jumeirah Monorail a repülés élményét adja nekünk egy olyan szigeten, amelyet emberek építettek, és amely méltán tart igényt a Világ nyolcadik csodája címre. A vonat, amely egyetlen egy sínen közlekedik, méterekkel a föld szintje felett „repül”, így valóban az az érzésünk, mintha a csodálatos épületek között légi taxival közlekednénk.

Mivel a Palm Jumeriah Monorail csak 70 km/órás sebességgel megy, az utazás alatt gyönyörködhetünk Dubai híresebbnél híresebb épületeiben és magában a mesterséges Palm Jumeriah luxusszigetben is.

Palm Jumeriah, a fantasztikus Pálmasziget

A Palm Jumeriah a világ hetedik mesterséges szigete, ahol privát villák, valamint szabadidős- és szórakoztató központok kaptak helyet. A sziget, ahogy azt a neve is mutatja, pálmaalakú, és fantasztikus látványt nyújt felülről is.

A „pálmafa” köré félholdalakú, 12 kilométer hosszú és 5 kilométer átmérőjű hullámtörőt építettek tele luxusszállodával, hogy a nyaralók teljes biztonságban élvezhessék a pazar tengeri látványt és a sziget nyújtotta különleges lehetőségeket.  

A Palm Jumeriah Monorail megállóhelyei és közlekedése

 

Ezen a szigeten az egyetlen tömegközlekedési eszköz a Palm Jumeriah Monorail, amely a sziget lábánál található Gateway-tornyoktól a híres Atlantis-hotelig vezet. A nyaralók előszeretettel veszik igénybe a vonatot, amelynek kényelme, berendezése természetesen a dubai-i színvonalat tükrözi.

A Palm Jumeriah Monorail útvonalán három megállóhelyet is kialakítottak, és a vonat kapcsolódik a Palm Gateway Station-nél a villamoshoz is.

  • Első megállóhely tehát Dubai felől a Palm Gateway Station;
  • a Shoreline Apartments közelében található az Al Ittihad Park Station, ahonnan közvetlenül jutunk el a Galleria Mall bevásárlóközponthoz;
  • az utolsó megálló, az Atlantis Aquaventure Station pedig a sziget végére épült.

A közeli tervekben több megállóhely is szerepel, illetve közvetlen összekötés Dubai metróhálózatához is.

A Palm Jumeriah Monorail minden nap közlekedik csúcsidőben néhány percenkénti indulási idővel, csúcsidőn kívül kb. 15-20 percenként.

A Palm Jumeriah Monorail különlegességei

  • A vonatjáraton nincs vezető, de kísérőszemélyzet rendelkezésre áll.
  • A vonat a legjobb Hitachi Monorail strad-type technológiát használja.
  • Elméleti kapacitása napi 40 000 utas.
  • A vonat magánkézben van, ezért külön jeggyel vehető igénybe.

Jegyvásárlás a Palm Jumeriah Monorail-re

Jegyet az állomásokon elhelyezett automatáknál lehet váltani, bár a látogatók gyakran hiszik úgy, hogy nem működnek. Ezért van egy stand is kihelyezve, ahol az operátortól tudunk jegyet venni. Ő a felmerülő kérdésienket is kézségesen megválaszolja.

A Monorial nem része a dubaji tömegközlekedésnek. A jegyár viszonylag magas a helyi busz- és villamosjegyekhez képest. Fontos, hogy a jegyért csak készpénzzel lehet fizetni, bankkártyát nem fogadnak el.

A jegy megváltható csak odaútra, és oda-vissza is. A jegy a vásárlás napján érvényes. A 110 cm alatti gyermekek ingyen utazhatnak. 

Parkolási lehetőség a Palm Jumeriah Monorail-nél

A Palm Gateway állomásnál, a Pálma szárazföldi végénél van egy több szintes parkoló. Ezt a parkolót a villamossal utazók is használják, ezért általában nagyon zsúfolt. A parkolás viszont ingyenes. A vonat megállójához a parkoló 3. szintjéről lehet eljutni.

 


Ha Ön is mostanában tervezi dubai-i nyaralását, forduljon hozzánk bizalommal! Az utasbiztosítástól kezdve a szállások lefoglalásáig megszervezünk Ön helyett mindent. Velünk tényleg különleges és egyedi lesz a nyaralása.

 


 

Képek forrása: https://www.palm-monorail.com/

Nyitókép: Guilhem Vellut

 

Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre