Dubaiban szemmel látható és kézzel fogható a luxus és a technológia. Gondoljunk a bevásárlóközpontba épített sípályára, ami tulajdonképpen a sivatagban van. Vagy a mesterséges Világ- és Pálma szigetekre, amivel meghúszszorozták a dubaji tengerpart hosszát.  Persze, hogy látni szeretnénk! De vajon megengedhetjük magunknak? Sok tévhit kering arról, mennyire drága Dubai. Megmutatjuk, mennyibe kerül egy dubai nyaralás vagy egy hosszú hétvége.

Árak Dubaiban

Dubaijban tulajdonképpen olcsó az élet. A közszolgáltatások általában ingyenesek és igen magas színvonalúak. Sok esetben a fizetős szolgáltatások is – mint például a strand belépő – szinte jelképesnek mondható. Az út menti kioszkokban vagy a városi kifőzdékben már 1500-3000 Ft-nak megfelelő dirhamért (AED) meg tudunk ebédelni vagy vacsorázni.  

Dubai hivatalos pénzneme a dirham. A legtöbb helyen csak ezt fogadják el, ezért érdemes készpénzt váltani. Viszont ezt semmiképpen ne a repülőtéren vagy a szállodában tegyük! A hivatalos pénzváltóknál sokkal jobb árfolyamon tudunk váltani. Mivel az árfolyam az amerikai dollárhoz kötött és államilag szabályozott, minden hivatalos pénzváltó azonos árfolyamom vált.

A szállodákban és magánszigeteken elfogadják az amerikai dollárt is (USD), ezért ha készpénzt viszünk magunkkal, ezt érdemes vinni. A pénzváltók is az USD-t váltják legjobban AED-re. Bár mindig csalóka, ha az itthoni árakhoz viszonyítunk, mi magyarok szeretünk mindent forintra átszámolni. A fejben számoláshoz elég megjegyezni, hogy egy AED kb. 3,5 USD-nak felel meg (az aktuális árfolyam alapján ez változhat).

A legtöbb helyen elfogadják a Visa, Mastercard és American Express bankkártyákat, de a kisebb üzletekben felszámolhatnak akár 2-3% felárat is a bankkártyás fizetésnél.

Mennyibe kerül egy hosszú hétvége Dubaiban?

Ha szeretnénk belekóstolni a Dubai életérzésbe, de kevés időnk van, vagy esetleg spórolni szeretnénk, egy hosszú hétvége alatt is életre szóló élményeket szerezhetünk.

A legnagyobb tétel ebben az esetben a repülőjegy ára. Turistaosztályra kedvezményes repülőjegyet foglalhatunk már kb. 140.000 Ft-tól is fejenként.

Egy kétágyas szoba egy átlagos 3-4 csillagos szállodában reggelivel együtt, kb. 140.000 Ft-nak megfelelő áron bérelhető 3 éjszakára. Az ebédre és vacsorára napi 30.000 Ft körüli összeget érdemes számolni fejenként, és ebbe már belefér egy rendes étterem egy pohár borral vagy sörrel is (az alkohol nagyon drága Dubaiban).

Egy hosszú hétvége alatt bőven elég, ha Dubai ingyenes strandjait járjuk végig, így strand belépővel nem is kell számolni. Egy vezetett városnéző túra magyar idegenvezetővel 20-25.000 Ft körüli összegbe kerül.

Amit nem szabad kihagyni, az a világ legmagasabb épületének, a Burj Khalifának a meglátogatása. Három kilátópont is található az épületen, a 124., a 125. és a 148. emeleten. Napközben, 9:30 és 17:00 óra között drágábbak a jegyek, ekkor kb. 43-45.000 Ft-ba kerül a belépő. 5 után azonban már csak 30.000 Ft-ot kell fizetnünk a belépőjegyért, és vannak kedvezményes napok, amikor ennél olcsóbban is élvezhetjük a kilátást.

Összességében egy 3 éjszakás hosszú hétvége KÉT FŐRE 750.000 Ft körüli összegből jön ki repülőjeggyel, szállással és étkezéssel együtt. Ehhez hozzáadódnak a fakultatív programok árai.

 

Mennyibe kerül egy nyaralás Dubaiban?

Ha már nyaralás, élvezzük ki igazán! Számoljunk 7 éjszakás tartózkodással és válasszunk egy jó szállodát!

7 éj tengerpart közeli 4 csillagos hotelben, reggelivel együtt 1100 EUR körüli összegbe kerül. Ennyiért olyan szállodába tudunk foglalni, ami a tengertől számított 2. sorban van, így az Arab tengerre való kilátás nem garantált. Egy tengerparti, 5 csillagos hotelben a 7 éjszaka ára reggelivel együtt 1300 EUR körül indul.

Érdemes az Emirates légitársasággal utazni, hogy már a repülőút alatt megízleljük a dubaji életérzést. Turistaosztályon kb. 270.000 Ft a repülőjegy oda-vissza egy fő részére.

Az étkezésre ugyanúgy napi 30.000 Ft-tal érdemes számolni, ez 7 napra 210.000 Ft körüli összeg.

Tehát egy 7 éjszakás nyaralás Dubajban tengerparti szállással, repülőjeggyel és étkezéssel együtt kb. 1.000.000 Ft  körül jön ki fejenként.

Luxusnyaralás ára Dubaiban

Nincs jobb helyszín egy igazi luxusnyaraláshoz, mint Dubai! Itt vannak a világ legszebb és legdrágább szállodái, ahol a személyzet minden kívánságunkat lesi.

Egy ilyen útra természetesen már business class-on utazik az ember. Az Emirates járataira az üzleti repülőjegy oda-vissza kb. 1.000.000 Ft fejenként. Ezért a pénzért élvezhetjük a luxus várótermet a repülőtéren, sofőrszolgálattal juthatunk el a reptérről a szállodába, ínyenc ételeket és válogatott borokat kóstolhatunk a fedélzeten.

A jobb luxus szállodában az egy hetes tartózkodás reggelivel együtt 1.500.000 – 3.000.000 Ft  között van. Egy luxusutazáson már nem az utcai kifőzdékben eszik az ember – hacsak nem kalandvágyból teszi. Bár Michelin csillagos étterem jelenleg nincs Dubaiban, számos luxus étterem közül válogathatunk. Van, ahol egy 5 fogásos kóstoló menü borpárosítással együtt már 230 USD körül elérhető, de van, ahol egy steak-ért is elkérnek több mint 600 dollárt is.  

Az egy hetes luxusnyaralásra fejenként 4-5.000.000 Ft-tal érdemes készülni. A határ azonban a csillagos ég.


Akár egy hosszú hétvégére, akár egy luxusnyaralásra utazik Dubaiba, keresse bizalommal személyi utazásszervezőinket! Igényeinek és pénztárcájának megfelelő ajánlatokkal és kiemelt személyes odafigyeléssel állunk szolgálatára.

 

Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre