A Maldív-szigeteken összesen több, mint 1000 különálló sziget van. Ezekből mindössze 200 lakott és 87 sziget pedig a turisták számára van fenntartva. Összterületük alig több, mint egy fél Budapest, mégis olyan változatosak, mintha egy egész kontinensnyi területet fednének le. Összeszedtük a Maldív-szigetek szigeteit és bemutatjuk a legjobbakat közülük.

A Maldív-szigetek legjobb szigete

Nagyon nehéz lenne az összesen 1192 sziget közül kiválasztani azt az egyet, amelyik a legjobb mind közül. Sokan kedvelik a kisebb szigeteket, ahol szinte családias hangulatban telnek a napok. Mások pont, hogy a nagy és nyüzsgőbb szigetekre voksolnának. Sokan családdal mennének és fontosak a gyermekbarát programok, míg mások inkább kettesben utaznának.

Mi most mégis összeszedtük a legjobb szigeteket a Maldív-szigetek térségében:

Nászutasoknak: Kandolhu Maldives

A Kandolhu Maldives talán az egyik legjobb választás, ha éppen nászútról van szó. Egy aprócska sziget, ahol minden úgy lett megtervezve, hogy a friss házasok méltón ünnepelhessék a jeles eseményt. A buja trópusi növényzet találkozik a gyönyörű fehér homokos tengerparttal és az elképesztő korall élővilággal. A mindössze 30 villa pont olyan távolságban van egymástól, hogy senkinek se sérüljön a privát-zónája.

 

Családosoknak: Niyama Privat Island Maldives

A Niyama Privat Island Maldives kétségtelenül a legjobb választás gyerekekkel érkező családoknak. Ez a kb. 0,2 km2 -es sziget két zónára oszlik: „Chill” és „Play”. A Chill zónában a szülők tölthetik el a szabadidejüket nyugalomban egy finom koktélt szürcsölve, miközben a gyerekek a Play zónában játszadoznak. Akármilyen idősek is a gyerekek, egészen tinédzser korig szuper programokkal várja őket a Niyama Island.

 

Aktív kikapcsolódás kedvelőinek: Reethi Faru Resort

Bár egyik szigeten sem fog unatkozni az, aki az aktív kikapcsolódás szerelmese, mégis talán a Reethi Faru Resort lehet a legjobb választás számára. A számtalan vízi- és szárazföldi sport közül csak néhányat sorolunk most fel:

  • vízisí,
  • banán hajó,
  • tutaj,
  • kitesurfing,
  • parasailing,
  • álló evezés.

Ahogy a legtöbb helyen, úgy itt is speciális ajánlatokkal várják a nászutasokat. Akik, ha éppenséggel az aktív kikapcsolódás szerelmesei, akkor kár több időt a keresgéléssel tölteniük: a Reethi Faru a tökéletes választás.

 

Luxus nyaralást kedvelőknek: Soneva Jani

A Soneva Jani egy igazi luxusszálloda, ahol az ide utazók minden kívánsága teljesülhet. A Soneva a SLOW LIFE szellemiségben hisz, ahol senki sem siet, van idő inspirálódni, feltöltődni és kipihenni a fáradalmakat. Az ökoszállodának egy csodálatos trópusi sziget ad otthont, ahol az aktív és a passzív kikapcsolódás szerelmesei is megtalálják a számításaikat. Fenntartható elegancia és kényelem, világszínvonalú vendéglátással.

 

 

A Maldív-szigetek legszebb szigete

A Maldív-szigeteken rengeteg szebbnél szebb sziget található, úgyhogy a kihívás inkább az, hogy találunk-e olyan szigetet, ami csak egyszerűen „szép”. Na persze mi most nem ezt keressük.

A sok gyönyörű sziget közül a mi személyes kedvencünk a Six Senses Laamu, amely páratlan trópusi élővilággal rendelkezik. A buja növényzet és a fehér homokos tengerpart találkozása talán még soha nem volt ennyire tökéletes. A nyugalom, a csend és az óceán harmóniája valami elképesztő szintre emeli ezt a szigetet, ami kétségtelenül az egyik legszebb a Maldívokon.

 

 

A Maldív-szigetek legnagyobb szigete

A Maldív-szigetek legnagyobb lakott szigete a Laamu Atoll-ban található Gan a maga 26,5 km2 -ével és 2800 lakosával. Habár kétségtelenül ezt a szigetet is elérte a turizmus, valójában az közel sem olyan jelentőségű, mint a többi kifejezetten turistáknak létrejött „hotelszigeten”.

A Maldív-szigetek legnagyobb turista szigete a Kuredu Island Resort & Spa, melynek területe kb. 0,6 km2 . Az összesen 7 étteremmel, 7 bárral, 3 medencével, 2 wellness központtal és 368 villával rendelkező sziget igen népszerű a nászutasok, a családosok és a szórakozni vágyók körében is.

Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre