Utazás blog

Mikor utazzunk? Mennyi a repülőút hossza? Milyen az időjárás? 
 
Megannyi kérdés, ami egy utazás tervezésekor felmerül bennünk. Ne csak a barátait vagy a szomszédot kérdezze meg! Utazásszervezőink jól ismerik a helyi viszonyokat, szokásokat. Pontosan tudják, melyik szigeten vagy atollon érdemes megszállni. Mennyibe kerül egy nyaralás, mik a helyi szokások és a látnivalók, amiket nem szabad kihagyni.
 
A leggyakoribb kérdésekre megtalálja a válaszokat utazási blogunkban.
Másra kíváncsi? Hívjon minket a +3614280137 telefonszámon, és minden kérdésére válaszolunk!
Maldív-szigetek szigetei

Maldív-szigetek szigetei

A Maldív-szigeteken összesen több, mint 1000 különálló sziget van. Ezekből mindössze 200 lakott és 87 sziget pedig a turisták számára van fenntartva. Összterületük alig több, mint egy fél Budapest, mégis olyan változatosak, mintha egy egész kontinensnyi területet fednének le. Összeszedtük a Maldív-szigetek szigeteit és bemutatjuk a legjobbakat közülük.

Mennyibe kerül egy Maldív-szigeteki nyaralás?

Mennyibe kerül egy Maldív-szigeteki nyaralás?

Mi jut eszedbe előszőr a Maldív-szigetekről? A fehér homokos tengerpart, a gyönyörű szép kék víz, a pálmafák, a nyugalom, az igazi „nyaralunk!” életérzés, na meg persze a luxus. A Maldív-szigeteki utazás egy igazi felső-kategóriás kikapcsolódás, a valódi földi paradicsom. Sokan gondolják, hogy mindez visszaköszön az árakban is – vajon igazuk van? Most megtudhatod: eláruljuk, hogy mennyibe kerül egy Maldív-szigeteki nyaralás!

Bérelje ki Vommuli szigetét a több mint ötcsillagos élményekért!

Bérelje ki Vommuli szigetét a több mint ötcsillagos élményekért!

Miért osztozna idegenekkel Maldív szigeteki nyaralásakor, ha kibérelhet magának és családjának egy egész várost is?Használja ki a 2017-ben átadott St. Regis Maldives Vommuli Resort luxusüdülőhely legújabb ajánlatát, és élvezze a teljes körű szabadságot!

Mennyibe kerül egy dubaji nyaralás?

Mennyibe kerül egy dubaji nyaralás?

Dubaiban szemmel látható és kézzel fogható a luxus és a technológia. Persze, hogy látni szeretnénk! De vajon megengedhetjük magunknak? Sok tévhit kering arról, mennyire drága Dubai. Megmutatjuk, mennyibe kerül egy dubai nyaralás vagy egy hosszú hétvége.

Dubai tengerpartja és strandjai

Dubai tengerpartja és strandjai

Dubai tengerpartja gyönyörű tiszta és biztonságos. Széles homokfövenyek és kiváló infrastruktúra várja a strandolni vágyókat. A legtöbb strandon gondoltak a gyerekekre is.

Palm Jumeirah Monorail - Dubai gyorsvasútja a Pálma szigetre

Palm Jumeirah Monorail - Dubai gyorsvasútja a Pálma szigetre

A világ egyik leghíresebb vonata a Palm Jumeriah Monorail, pedig mindössze 5, 45 kilométeres távolságon közlekedik. Vajon mitől olyan különleges, hogy Dubaiban pihenve kötelező kipróbálni?

Kell-e Mauritiusra oltás?

Kell-e Mauritiusra oltás?

Sajnos az interneten sokszor téves információk, riasztó híresztelések terjengenek azzal kapcsolatosan, hogy milyen védőoltásokra van szükségünk, ha trópusi luxusüdülésre utazunk. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy kiemeljük, mauritiusi pihenéséhez nincs szüksége kötelező oltás beadatására.

Legérdekesebb programok a Maldív szigeteken

Legérdekesebb programok a Maldív szigeteken

A Maldív szigetek egyik leghíresebb látnivalója maga a csodálatos tengerpart a világító planktonokkal, de számos más különleges kikapcsolódási lehetőséget is tudunk kínálni önnek. Megmutatjuk, hogy milyen érdekes programok közül válogathat, amelyek valóban felejthetetlenné tehetik itt töltött napjait.

Kell a Seychelles szigetekre védőoltás?

Kell a Seychelles szigetekre védőoltás?

A Seychelles szigetek egészségügyi szempontból az egyik legbiztonságosabb trópusi nyaralóhely; bizonyos más afrikai úticélokkal ellentétben ide nem kell védőoltás. Bár számos tévhit kering az interneten a különböző trópusi betegségekről, a Seychelles szigeteken nem fenyegeti önt semmilyen veszély.

Tudnivalók Mauritius szigetéről

Tudnivalók Mauritius szigetéről

Mauritius szigete a trópusi égövbe tartozik, ebből kifolyólag az ottani élet is teljesen más, mint Európában. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat csoportosítva, hogy ezzel is megkönnyítsük a paradicsomi nyaralásra való felkészülését.

Mauritius időjárása

Mauritius időjárása

Mauritiussal kapcsolatban érdemes fordítottan gondolkoznunk. Mint szinte minden, az Indiai-óceánnál található sziget esetében, itt is azzal kell számolnunk, hogy a trópusi égövi klíma kiszámíthatatlan. Egy biztos: amikor nálunk tél van, Mauritius időjárása nyári, amikor nálunk van nyár, Mauritiuson éppen tél.

A Seychelles szigetek legszebb strandjai

A Seychelles szigetek legszebb strandjai

A Seychell-szigetek csodálatos trópusi világának lehetetlen ellenállni, és szerencsére nem is kell. Alig 500 éve fedezte fel „nekünk” a szigetcsoportot Vasco De Gama, akinek nem lehetünk elég hálásak ezért a páratlan nyaralási lehetőségért Afrika keleti partjainál. Egy gondunk lehet csak, hogy melyek a Seychelles szigetek legszebb strandjai, ahol kipihenhetjük az európai nyüzsgést.

Seychelles-szigetek időjárása

Seychelles-szigetek időjárása

Ha trópusi tájakra vágyunk, rendszerint a tél elől kívánunk „elmenekülni”. A Seychelle-szigetek azonban az év bármely időszakában remek választás. A szigetcsoportnál ugyanis szinte mindig jó az idő valamilyen különleges programra, ha nem csak strandolni megyünk.

Maldív-szigetek időjárása

Maldív-szigetek időjárása

A Maldív-szigetek méltán kedvelt luxus üdülőhely, hiszen egész évben kellemes melegre számíthatunk a szigetcsoport bármely területén. Azt azonban tudnunk kell, hogy a Maldív-szigetek időjárása nagyban függ az Indiai óceántól is. Az évi két monszun éppen ezért semmiképp sem hagyható figyelmen kívül.

A Maldív-szigetek titka a világító plankton

A Maldív-szigetek titka a világító plankton

A Maldív-szigetek – hivatalos nevén a Maldív Köztársaság – a titkok és különleges természeti jelenségek világa. Olyan titkoké, amelyeket a tudósok a mai napig nem tudtak teljes körűen megfejteni. Hallott már a fényben úszó óceánról, a fluoreszkáló homokos partról? Tudja, mi az a világító plankton? Most eláruljuk, hogyan élvezheti ezt a luxusszámba menő csodát.

Praslin sziget, ahol 25 évente terem az óriás kókuszdió

Praslin sziget, ahol 25 évente terem az óriás kókuszdió

Az északkeleti Praslin szigeten élő pálma, a Coco de Mer - magyarul tengeripálma - akár 1000 évig is él. A hatalmas pálmafa leghamarabb 25 év elteltével kezd teremni, de akkor nem akármilyen termést hoz.

A világ első félig víz alatti múzeuma nyílt meg a Maldív-szigeteken

A világ első félig víz alatti múzeuma nyílt meg a Maldív-szigeteken

A világ első félig víz alatti múzeuma nyílt meg a Maldív-szigeteken, hogy ráirányítsa az emberek figyelmét a helyi korallzátonyok megőrzésének fontosságára. Múzeumlátogatás snorkel felszereléssel, ilyet máshol biztos nem pipál!

Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre