Sri Lanka - Utazás

Sri Lanka - Utazás

Találja meg a legmegfelelőbbet!

Sri Lanka - Utazás, szállások

Avani Kalutara Resort
****
1.340 EUR-tól/2 fő/7 éj/reggeli

HASZNOS INFORMÁCIÓK SRI LANKA-I UTAZÁSHOZ:

Sri Lanka, korábbi nevén Ceylon az Indiai-óceán északi részén, India partjaitól délre található, legnagyobb városa Colombo. A sziget a buddhizmus egyik központja, kultúrája hosszú múltra tekint vissza, ezért számos világörökségi helyszín található itt: Anuradhapura szent városa, Polonnaruva, mely Anuradhapura 993-as elpusztítása után az ország fővárosa volt, Szigirija, mely egy hegyi erőd az ország középső részén emelkedő 200 méter magas Oroszlán-sziklán helyezkedik el, Szinharádzsa, Srí Lanka utolsó érintetlen trópusi esőerdője, Kandi szent városa, ahol Buddha egyik szemfogát őrzik, Gálle óvárosa és erődítménye, Dambulla öt barlangtemploma, Sri Lanka felföldjei, melyekek a Peak Wilderness Természetvédelmi Terület, a Horton Plains Nemzeti Park, és a Knuckles védett erdők.

A szigetország hivatalos pénzneme a Srí Lanka-i rúpia.

Tengerpartja 1340 km hosszú, területének négyötödét a központi hegyvidéket övező széles, termékeny síkság alkotja.

Időzóna:

UTC/GMT +5:30 (Magyarországhoz képes nyáron +3:30, télen  +4:30 óra).

Sri Lanka időjárása:

Éghajlata trópusi, évente két meleg, esős évszakkal, december-februárban és május-szeptemberben. Az évi átlagos középhőmérséklet 26-30 C*. Legmelegebb hónapok az április és május.

Vízum és beutazás:

Magyar állampolgárok részére a beutazáshoz max. 30 napos tartózkodásra jogosító vízum szükséges, mely online igényelhető: http://www.eta.gov.lk/slvisa/. A visszaigazoláskor kapott hivatkozási számmal a vízumot a colombói nemzetközi repülőtéren lehet felvenni.

A nemzetközi repülőtéri tranzitálás vízummentes.

Srí Lankán nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal, probléma esetén az Új Delhiben lévő magyar konzulátushoz lehet fordulni.

Egyéb hasznos információk Sri Lanka-ról:

Az orvosi ellátás nem minden esetben felel meg az európai elvárásoknak, a magánkórházak rendkívül drágák, ezért magasabb értékhatárú egészségügyi és balesetbiztosítás kötése javasolt.

Javasolt védőoltások: https://oltokozpont.hu/hu/oltas/utazas/sri-lanka

Baloldali közlekedés van, a helyi utak állapota rendkívül rossz, angol nyelvű útjelző táblák hiánya és a közlekedési szabályok kaotikus alkalmazása jellemző, ezért autóbérlés helyi sofőrrel együtt ajánlott.

Az országban történő tartózkodás ideje alatt az általános utazási szokásoknak megfelelő elővigyázatosság szükséges. A külföldi látogatókat érintő bűnözés leggyakoribb formája a hitelkártya-visszaélés, ezért célszerű készpénzzel fizetni, javasolt a szállodai biztonsági széf használata.

Vallási helyek látogatásakor figyelmet kell fordítani a megfelelő öltözet viselésére, katonai, kormányzati létesítmények fényképezése tilos.

Az elektromos áram feszültsége 230-240 V, ezért átalakító adapter használata szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre