Seychelle szigeteki utazások

Seychelle szigeteki utazások

Találja meg a legmegfelelőbbet!

Seychelle szigeteki utazások videó

Utazás a Seychelle-szigetekre

Itt minden megtalálható, ami egy valódi luxus nyaraláshoz kell: a világ legszebb strandjai, luxusszállodák, friss tengeri halakból és tenger gyümölcseiből készült ételek, buja növényzetű dzsungel, türkizkék vízfelületek és hegyek idillikus összhangja.

A Seychelle szigeteken mindig süt a nap, és egész évben 24-30 fok van. Ha el akar menekülni a télből vagy a borzasztó nyári kánikulából és egy békés, nyugodt nyaralásra vágyik, ez az Ön úti célja.

Nézze meg a válogatott Seychelle szigeteki hoteleket, és kérje személyre szabott árajánlatunkat!

Videó:  A Seychelles Tourism Board jóvoltából / courtesy of the Seychelles Tourism Board

 

Seychelle szigeteki utazások, szállások

Avani Seychelles Barbarons Resort & Spa
****
2.065 EUR-tól/2 ágyas szoba/7 éj Félpanzió
Fregate Island Private
*****
30.960 EUR-tól/2 fős villa/7 éj Teljes ellátás
Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino
***
1.022 EUR-tól/2 ágyas szoba/7 éj Félpanzió
STORY Seychelles
*****
3.607 EUR-tól/2 ágyas szoba/7 éj Félpanzió
JA Enchanted Island Resort
*****
9.890 EUR-tól/2 ágyas szoba/7 éj Félpanzió
Paradise Sun Hotel
****
3.770 EUR-tól/2 ágyas szoba/7 éj Félpanzió
Savoy Resort & Spa
*****
2.649 EUR-tól/2 ágyas szoba/7 éj Félpanzió
Carana Beach Hotel
****
3.341 EUR-tól/2 ágyas szoba/7 éj Félpanzió
Indian Ocean Lodge
***
2.071 EUR-tól/2 ágyas szoba/7 éj Félpanzió
Coco de Mer Hotel & Black Parrot Suites
****
2.574 EUR-tól/2 ágyas szoba/7 éj Félpanzió
Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa
*****
3.554 EUR-tól/2 ágyas szoba/7 éj Félpanzió
Six Senses Zil Pasyon Hotel
*****
10.772 EUR-tól/2 ágyas szoba/7 éj Félpanzió
Crown Beach
***
2.475 EUR-tól/2 ágyas szoba/7 éj Félpanzió

Hasznos információk a Seychelles-szigetekre való utazáshoz

A Seychelle szigetek az indiai óceánon az egyenlítőtől délre,  Madagaszkár felett található. Sok egzotikus sziget nyaralást fontolgató utas körében, Mauritius és Madagaszkár alternatívájaként szokott számításba jönni.

A Seychelle szigetek földrajzilag 115 szigetből áll, melyből mindössze csak 33 szigeten laknak életvitelszerűen. Idegenforgalmi szempontok szerint két területre látogatnak a turisták elsősorban.

Északszakkeleten található:

  • Mahé,
  • Praslin,
  • La Digue,
  • Silhouette szigetek,

Korallzátonyokról ismert külső szigetek:

  • Amiranty,
  • Coetivy,
  • Providence,
  • Farquhar és
  • Aldabra szigetek.

A Seychelle szigetek fővárosa Victoria a legnagyobb szigeten Mahé-n található

Az időeltolódás télen +3 óra, nyáron +2 óra.

A repülési idő a Seychelle szigetekre kb. 9-10 óra. Járatok indulnak Budapestről és Bécsből is.

A Seychelle szigetek hivatalos pénzneme a seychelle-i rúpia (SCR), váltópénze a cent. Számos helyen elfogadnak eurót (EUR) is, és néhol fizethetünk amerikai dollárral (USD) is. Mindenképpen legyen nálunk helyi pénz, mert sok helyen csak azt fogadják el. A legjobb váltási árfolyamok Mahén vannak, a kisebb szigeteken drágábban váltanak.

A szállodákban, éttermekben és autókölcsönzőkben bankkártyás is elfogadnak. ATM-ból kizárólag seychelle-i rúpiát lehet kivenni. 

Magyar nagykövetség a Seychelles-szigeteken nincs. Probléma esetén a Nairobiban lévő magyar konzultáshoz lehet fordulni.

Victoriában dolgozik egy tiszteletbeli konzul, Anna Butler Payette.
Elérhetősége: +248 292-811 E-mail: 

A hivatalos nyelv az angol, francia és a kreol. Otthon legtöbben a kreolt használják, a hivatalos ügyintézés nyelve az angol. 

A Seychelle szigetek időjárása

A Seychelle-szigeteken a trópikus égövi időjárás a jellemző. Nincsenek nagyobb hőmérséklet változások, egész évben 24 és 30 °C között mozog az átlaghőmérséklet. A páratartalom 80% körüli.

Csapadékos időszak elsősorban novembertől februárig jellemző, de ezek csupán kisebb záporok formájában jelenik meg. A legmelegebb időszak márciustól-júniusig tart, a relatív „hidegebb időszak” pedig júliustól augusztusig tart.

A főszezon július-augusztus, ekkor az árak is magasabbak. 

A Seychelle-szigeteken a trópusi viharok és tartós monszunok nem jellemzőek. Az utazásunkat befolyásolhatják még a szezonális szelek. Októbertől - áprilisig az északnyugatról melegebb és nedvesebb légáramlatokat a jellemzőek, ez az időszak ideális a horgászatra.

Májustól - szeptemberig a hidegebb délkeleti szelek okoznak szárazabb időjárást, mely a hullámokat is felveri. Kiváló idő szörfözéshez, de ha fürödni szeretnénk, ebben az időszakban ajánlott a védett strandokat felkeresni. Csendesebb hónapok, amikor a szélirányok megváltoznak márciustól - áprilisig és októbertől - novemberig tartanak.

Vízum és beutazás

Magyar állampolgárok számára a Seychelle-szigetekre vízum nem szükséges.

A repülőtéren belépéskor kérhetik a visszaútra szóló repülőjegyet, a szállásfoglalás igazolását, illetve előfordulhat, hogy megvizsgálják, hogy az utasnál rendelkezésre áll-e az utazáshoz szükséges fedezet (kb. 150 USD/fő/nap).

Az útlevélnek a beutazáskor még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 

Egészségügyi ellátás a Seychelles-szigeteken

A Seychelle szigetekre védőoltás nem szükséges. A csapvíz fogyasztható, bár nagyon klóros, így az íze nem mindig kellemes. Emiatt javasolt palackos vizet fogyasztani. Fogmosásra használható a csapvíz is. 

A központi kórház Victorián található. Mentők telefonszáma: 9999

Mindenképpen javasoljuk az utas- és balesetbiztosítás megkötését! 

A trópusi éghajlatnak megfelelően a napsütés igen erős, ezért fokozott napvédelemről gondoskodni kell. Érdemes szúnyogriasztó krémet, permetet használni. 

Áramellátás a Seychelle szigeteken

A feszültség 230 V. Angol dugaljakat használnak, ezért angol átalakítót érdemes magunkkal vinni.  

Telefonálás a Seychelle szigeteken

Az európai mobiltelefonok használhatók a Seychelle szigeteken. A mobilhálózat lefedettsége jó, de magasak a roaming díjak. Érdemes a helyi szolgáltató, a Cable&Wireless vagy az Airtel SIm kártyáját használni. A nagyobb városokban mindehol kaphatóak prepaid kártyák. 

A Seychelle szigetek vallása, viselkedési szabályok

A Seychelles-szigeteken szabad a vallásgyakorlás. A népesség 90% római katolikus vallású. Megtalálható anglikán, evangélikus, buddhista, hinduista és iszlám hívők is.

A viselkedésre vonatkozóan nincsennek szigorú szabályok. A nudizmus tilos, a monokini helyenként megengedett.
A dorghasználatot és birtoklást szigorúan büntetik. A homoszexualitás illegális. 

Kinek ajánljuk a Seychelles-szigeteket?

A Seychelle szigeteket nem jellemző a tömegturizmus, nem találkozni hátizsákos turistákkal. A szálláshelyeket elsősorban luxus nyaralásra pozícionálták, de gondoltak a középrétegekre is. 

Aki ide utazik, az kiváltságosnak érezheti magát. Számtalan exkulzív élményben lehet része. A kötlségek viszonylag magasak, az utazóközönséget a szállások és szolgáltatások árával is szűrik. 

Aki egyszer eljut ide biztos egy életre szóló élménnyel távozik a szigetről. Ami biztosan nem fog csalódást okozni: a strandok káprázatos színei, finom homokokos partok, csodás növényzet és természet egyéb szépségei. Ez egy álomvilág, földi paradicsom, rengeteg programlehetőséggel.

Az ideutazást ajánljuk nászutasoknak, szerelmespároknak, teljes nyugalomra vágyó házaspároknak, de a kisgyermekes családoknak is. Aki szereti az aktív, nyüzsgős nyaralást vagy bulizós kikapcsolódást ne ezt a desztinációt válassza.

Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre