Nicaragua-i utazások

Nicaragua-i utazások

Találja meg a legmegfelelőbbet!

Nicaragua egy kevesek által ismert uticél, amennyiben az egzotikus utakról van szó. De talán pont ez az egyik legnagyobb előny egy nicaraguai utazás esetében: kevés a turista és érintetlen a környezet. A kettő együtt pedig egy olyan különleges élményt tud nyújtani, amit a szomszédos Costa Rica nem igazán.

Ha Nicaragua, akkor trópusi környezet, kulturális látnivalók, csodás tengerpart, remek vendéglátás és meleg időjárás. Egy olyan ország, amit bár kevesen ismernek, mégis egy igazi ékszerdoboz, amelyet vétek lenne kihagyni.

Utazzon el Nicaraguára és adja át magát a valódi élvezeteknek!

Nicaragua-i utazások, szállások

Morgan's Rock Hacienda & Ecolodge
*****
2.900 EUR-tól/2 fős bungallow/7 éj Reggeli

Hasznos információk Nicaraguába való utazáshoz

Nicaragua hivatalos fizetőeszköze a cordoba (NIO), de ajánlott USD dollárt vinni, mert a kis címleteket sok helyen elfogadják, ahogyan a hitelkártyát is. Érkezéskor a repülőtéren ne váltsanak pénzt, mert a belvárosban jobban váltják a dollárt. Az utcai illegális pénzváltókat kerüljék.

A főbb közutak jó minőségűek, de a mellékutak nem igazán jól járhatók, főleg a csapadékosabb időszakban, ezért biztonságosabb négykerék-meghajtású autókat bérelni.

Nicaragua időjárása

A legkedvezőbb időszak a csendes-óceáni és a belső területek megtekintésére a decembertől januárig tartó szárazabb időszak, bár április közepétől május végéig is nagyon kellemes az éghajlat.

A nedvesebb periódus általában szeptember és október közé esik Nicaraguában. Május és november között nedves, párás éghajlat jellemző, ezalatt gyakran előfordulnak árvizek, földcsuszamlások, míg július és október között hurrikánveszély is előfordulhat.

Vízum és beutazás

Magyar állampolgároknak nem szükséges vízum a beutazáshoz, amennyiben kevesebb, mint 90 napot tartózkodnak az országban, de a turista kártya (USD$10) megvásárlása kötelező. Az útlevélnek a beutazástól számítva minimum fél évig érvényesnek kell lennie.

Egészségügyi ellátás Nicaraguában

Nicaragua fővárosában jó néhány színvonalas kórház található, melyek szinte mindegyike állandó orvosi személyzettel rendelkezik. A csapvizet ajánlatos kerülni, még a teázásnál, kávézásnál is. Managuában azonban a csapvíz nem káros az egészségre, de azért javasolt e tekintetben ott is az óvatosság.

Utazás előtt kérjük tájékozódjanak a Dengue-lázzal kapcsolatban, mivel néha előfordul az országban. Kötelező védőoltás nincs. Az esős időszakban sok a moszkitó (szúnyog) és az általuk terjesztett vírusok sok esetben betegséget okozhatnak, de a trópusi fertőzések legtöbbje alapos odafigyeléssel és gyógyszeres kezeléssel megelőzhető. A tengerparti nyaralásoknál készüljenek fel szúnyogriasztóval és krémekkel.

Áramellátás Nicaraguában

Nicaraguában az áram feszültsége alacsonyabb a hazainál: 110-120 V /60 Hz, ezért érdemes átalakítóval készülni. A csatlakozó típusa amerikai.

Telefonálás Nicaraguában

Az időeltolódás GMT – 7 óra. A körzetszám és előhívó Nicaraguába: 00505. A legjobb mobilszolgáltató a Claro.

Nicaragua vallása, viselkedési szabályok

Nicaragua lakosságának többsége katolikus vallású. A társadalom patriarchális, jellemzőek a népes családok, több generációval egy fedél alatt. A városokban ajánlott a szolid, kulturált öltözék, soha ne viseljenek fürdőruhát.

Piacokon lehet alkudozni, de ne vigyék túlzásba, mert nem veszik jó néven. Nicaragua szegény ország, de a helyiek sokat adnak a tiszta, rendes viseletre, és nem nézik jó szemmel a koszos, igénytelenül felöltözött, ápolatlan turistákat. Jó megjelenésű látogatót nagyobb tisztelet és kedvesség veszi körbe a helyiek részéről.

A strandokon a meztelen fürdőzés és a monokini szigorúan tilos.

Közbiztonság Nicaraguában

Nicaraguában általánosan jó a közbiztonság (még Costa Ricánál is jobb), de fontos megjegyezni, hogy a térség egyik legszegényebb országa. A rendőrség és a hadsereg kedvelt és népszerű a helyi lakosság körében, és jelentősen támogatják, így a bűnüldözés is hatékony.

Minden turistának Nicaraguában is követni ajánlatos az alapvető biztonsági szabályokat: az útlevelet, a bankkártyát, nagy összegű készpénzt, és a jelentősebb értékeket, ékszereket a szállodai széfben kell tartani.

Tömegközlekedési eszközökön, de még a taxiban is nagyon óvatosnak kell lenni, a taxiban csak Önök utazzanak, ügyeljenek arra, hogy másokat ne vegyenek fel, mert könnyen rablás áldozatává válhatnak. Néha felajánlják, hogy utazzanak együtt a költségmegtakarítás céljából, de ezt sose fogadják el!

A fehér bőrű vendégeket alapvetően jómódúnak hiszik, tehát könnyen a bűnözők csapdájába eshetnek, ha nem figyelnek. Managuában nem a legjobb a közbiztonság, de León városában biztonsággal sétálhatnak. Sok a lopás a Corn Island-en, és a karibi part részén.

Éjszaka csak taxival utazzanak, kerüljék a strandokat, és drága holmikat ne hordjanak. A bárokban vigyázzanak nehogy valamit belekeverjenek az italukba. Nem javasolt drága mobiltelefonnal közlekedni, vagy éjszakai szórakozóhelyen tartózkodni. Szerencsére a legtöbb bűneset csak kisebb lopás, erőszakosabb eset nem jellemző Nicaraguában.

 

Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre