Thaiföld körutazás – Életstílus és kultúra 7 nap / 6 éjszaka (Thaiföldi utazások)
29 °C - Bangkok, 11:04

Thaiföld körutazás – Életstílus és kultúra 7 nap / 6 éjszaka

Thaiföld körutazás – Életstílus és kultúra 7 nap / 6 éjszaka (Thaiföldi utazások)

Körutazás Thaiföldön – Életstílus és kultúra

7 nap / 6 éjszaka

 

Részletes program:

1. nap - Thaiföld körutazás: Bangkok-Phitsanulok (ebéd)

Mai napon egy páratlan utazásra indul vissza az időben! A modern fővárost elhagyva egy történelemmel átitatott körutazásra indulunk egészen Phitsanulok városáig.

Bangkokból az ősi Ayutthaya felé indulunk, a hajdani Sziám királyság fővárosa felé. Az Unesco világörökség listáján szereplő helyszín Thaiföld egyik fő történelmi és kulturális látványossága, melyet palota romok, templomok, kolostorok és szobrok tarkítanak egy három folyó összefolyásánál fekvő 4 km széles szigeten. Tuk-tukkal fedezzük fel a területet, így nagyobb részt tudunk bejárni, többek között a nevezetes indiai fügefa (banyan tree) gyökerei által benőtt Buddha fejet és a fenséges Wat Maha Dhat-ot.

Ezután Lopburiba utazunk tovább, ahol elfogyasztjuk az ebédet. Ezt követően látogatás a Narai Raja Nives palotába, a Prang Sam Yodba (a szent három tornyú pagoda) és a Majom templomba. Délután érkezés Phitsanulokba, majd a napot egy esti riksázással zárjuk. Így fedezhető fel a legkönnyebben az éjszakai piac, ahol számos étkezési és vásárlási lehetőség adódik. Szállás: Imperial hotel and Convention Centre

2. nap - Thaiföld körutazás: Phitsanulok-Sukhotai (reggeli, ebéd)

Időutazásunk ősi templomokkal és örökségi helyszínekkel folytatódik. Spirituális kezdésként meglátogatjuk a Wat Phra Si Rattana Mahathat templomkomplexumot Phitsanulokban, ahol az ország legszebb Buddha képe látható, majd a történelmi Sukhothaiba utazunk, mely a XIII-XIV. században élte virágkorát. Ott fektették le a jelenkori Thaiföld kulturális és politikai alapjait az ország fejlődésének aranykorának központjában.

A 45 m²-es Unesco világörökség listáján is szereplő helyszínen kisebb tavak, rizsföldek és falvak között helyet foglaló 193 ősrégi királyi palota, templom, városkapu, és fal található.

Ezután a Ganesha fazekasfaluba teszünk egy rövid kitérőt, ahol helyi kisiparosok az ősi sangkhalok szaktudás segítségével csodálatos kézzel festett műremekeket készítenek. Ebéd egy helyi étteremben.

Délután a Sukhotai királyság északi településén Sri Satchanalaiban tekintjük meg a Wat Chang Lom-ot és a Wat Chedi Jet Thaew-et. Szállás: Legenda Sukhothai Resort

3. nap - Thaiföld körutazás: Sukhothai-Chiang Mai (reggeli, ebéd)

Éljük át a vidéki élet mindennapjait, és merüljünk el a tiszteletet parancsoló Smaragd Buddha látványában és kóstoljuk meg Thaiföld legízletesebb fogásait Chiang Maiba vezető utunk során.

Délelőtt megállunk a Sukhothai Organikus mezőgazdasági farmnál, ahol részt vehetnek a helyiek mindennapi munkájában, ültethetnek, szüretelhetnek, rizst hántolhatnak – szezontól függően- és a rizsföldeken kipróbálhatják a szántást is vízi bivallyal. Ez tartalmas és igazán oktató jellegű tevékenység lesz.

Ezután organikus ebédet szolgálnak fel a festői rizsföldekre néző teraszon. Délután Lampangban megtekintjük a Wat Phra Dhat Lampang Luang templom komplexumot, ahol a (majdnem) egyetlen smaragd Buddha szobra csodálható meg. (A másik Bangkokban található a Wat Phra Keo-ban.) Egy kis üzemben rizsből készült ropogtatnivalókat kóstolhatnak meg.

Ezután a Kad Ban Ta piac meglátogatása, majd érkezés Chiang Maiba. Szállás: The Empress Hotel

4. nap - Thaiföld körutazás: Chiang Mai (reggeli, ebéd)

A mai nap a spiritualitás és a kulturális időtöltés kellemes keveréke lesz.

A korai kelés jutalma egy ünnepélyes szerzetesi alamizsna felajánlásban való részvétel, mialatt ételadományozással érdemessé válhatunk egy áldásra. A buddhista hit szerint ezt a szertartást boldogsággal jutalmazzák.

Ezután visszatérünk a szállodába reggelizni, majd elindulunk a Serpentine úton a Wat Doi Suthep templomhoz. A hegytetőn fekvő 1383-tól eredeztethető szentélyből csodás kilátás tárul Chiang Maira és a Ping völgyre. Chiang Mai legnagyobb piaca, a Talat Warorot számos érdekes portékával várja a vásárlókat.

A színes standok kavalkádja után riksázás a város legrégebbi templomához a Wat Chedi Luanghoz. Ebéd után egy kézműves falu meglátogatása.

Este egy egyedülálló Chiang Mai khantoke vacsorát fogyaszthatunk el, melyet tánccal és zenés előadással fűszereznek a tehetséges előadók. Az ételt kis tálakban, khan-okban, szolgálják fel, a vendégek pedig egy alacsony asztalnál, a toke-nál foglalnak helyet. A táncosok bonyolult mozdulatokat hajtanak végre, mint például az ujj tánc és a ramwong körtánc. Szállás: The Empress Hotel

5. nap - Thaiföld körutazás: Chiang Mai-Thatorn (reggeli, ebéd)

A természet, a kultúra és a történelem kombinációja várható a mai kiránduláson.

Délelőtt egy orchideafarmon betekintést nyerhetnek a helyben termesztett orchideák széles skálájába. Ezután az Elephant Poopoo papír parkba látogatunk el. Ezen a környezetbarát helyszínen az elefántürülékből papírt készítenek.

Következő megálló a Dara Pirom palotamúzeum, mely V. Rama király egyik királyi hitveséhez tartozott. Ezt az épületet alakították át múzeummá, ahol a palota díszeket, és Chiang Mai gazdag kultúrájának és történelmének értékes tárgyait állították ki.

Ebéd után felfedezzük a Chiang Dao barlangot a Wat Tham Chiang Daoban, mely szent Buddha képek otthona. Utolsó állomás Thatorn, egy rusztikus falu néhány kilométerre a Myanmar-i határtól. Szállás: Maekok River Village Resort

6. nap - Thaiföld körutazás: Thatorn -Chiang Rai (reggeli, ebéd)

A tökéletes természeti élményekre Chiang Rai a legjobb megoldás, dús, erdőkkel tarkított tájaival. A kaland egy hosszúorrú motoros hajókázással kezdődik a sűrű őserdővel és hagyományos bambuszkunyhókkal szegélyezett Kok folyón. Ban Pha Tainál partraszállás és az utazás folytatása szárazföldön Doi Mae Salongba egy gyönyörű hegyi tájon vezető úton.

Mae Salong 1800 méter magasságban fekszik, és a teaültetvényeiről vált nevezetessé. 1961-ben kínai katonai osztag táborozott ezen a helyen. A csúcs közelében számos teaültetvény és teaház található, mivel a hűvösebb klímának köszönhetően kiválóbb levelek nőnek ilyen magasságban. A kínai kapcsolat következtében sok szabadtéri bazár és üzlet árul speciális kínai termékeket, mint például konzervgyümölcsöket.

Ebéd után utazás Mae Saiba, a legészakibb thai városba a myanmari határnál, ahol a helyi piacot fedezhetik fel. Végül a Wat Rong Khun felé vesszük az irányt. Ez a fehér templom egyedülálló kanok építészeti szerkezetével és a híres hazai művész Chalermchai Kositpipat szürreális szobraival egyedi élményt nyújt. Szállás: The Legend Chiang Rai Boutique River Resort and Spa.

7. nap - Thaiföld körutazás: Chiang Rai-Bangkok (reggeli, ebéd)

Magunk mögött hagyjuk Chiang Rai fenséges tájait és zavartalan báját a bangkoki főváros vibrálásáért.

Indulás előtt az Aranyháromszög megtekintése és egy rövid hajókázás a Mekong folyón azon a területen, ahol Thaiföld, Myanmar és Laosz határolja egymást. Utunkat csipkézett hegyvonulatok kísérik a folyópart mentén.

Ezután transzfer a Chiang Rai repülőtérre, majd rövid repülés Bangkokba. Érkezéskor találkozás a sofőrrel, aki elviszi az Önök által lefoglalt szállodába. Ebéd helyi étteremben vagy csomagolt ebéd még a Chiang Rai repülőtéri transzfer előtt.


Az árak tartalmazzák:

 • túrák és transzferek légkondicionált járművel, angol/német nyelvű idegenvezetővel, illetve képviselővel, kérésre más nyelven is foglalható az elérhetőség függvényében
 • szállás légkondicionált, 2 ágyas szobákban
 • belépődíjak a program szerinti kirándulásokon
 • helyi adók és felszolgálási díjak
 • ellátás a program szerint (csak étel)

Az ár nem tartalmazza:

 • repülőjegyek, repülőtéri illetékek
 • vízum díjak
 • transzfer (repülőtérről, kikötőből stb.)
 • fényképezési, videózási díjak
 • személyes költségek (nem említett étkezések, italok, mosoda, szobaszolgálat, mini bár, telefonálási díjak, hordár díj, borravalók stb.)
 • fakultatív programok
 • korai bejelentkezés, késői kijelentkezés
 • utasbiztosítás
 • szállás a körutazás kezdete előtt és vége után
 • önkéntes szén-dioxid-kibocsátási hozzájárulás (1,50USD/fő/nap)

Hasznos tudnivalók:

 • Ajánlott egy nappal előbb érkezni, és már Bangkokban tölteni a program előtti éjszakát.
 • Az étrenddel kapcsolatos igényeiket kérjük előre jelezzék.
 • Az útvonal változtatásának jogát fenntartjuk az időjárási vagy egyéb felmerülő körülmény függvényében, hogy garantálhassuk vendégeink biztonságát.
 • Az elektronikus eszközök (fényképező, kamera, mobiltelefon) megfelelő védelméért, őrzéséért kizárólag a vendég felelős.
 • A túrák alatt számos akadály lehetséges, ezért tolószékes vagy mozgáskorlátozott vendégeknek nem ajánlott.
 • Az ország növény- és állatvilágának, a történelmi és kulturális kincseinek a védelme roppant fontos a helyi lakosoknak, ezért semmi olyan tevékenységet nem folytatunk, ami nincs harmóniában a védelmi elvekkel.
 • Ajánlott napszemüveget, sapkát, és magas faktorszámú naptejet hozni, mert még felhős idő esetén is erős a napsugárzás.

Valamennyi említett időpont, időtartam, megálló csak becslés, melyek előre nem látható körülmények, időjárási és közlekedési ok függvényében változhatnak.

480.000 Ft-tól
Ajánlatkérés
Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre