Egzotikus körutazás Sri Lankára, 8 nap / 7 éjszaka (Sri Lanka - Utazás)
28 °C - Colombo, 08:00

Egzotikus körutazás Sri Lankára, 8 nap / 7 éjszaka

Egzotikus körutazás Sri Lankára, 8 nap / 7 éjszaka (Sri Lanka - Utazás)

1. nap - Sri Lanka körutazás (vacsora)

Szívélyes köszöntés, és üdvözlés a Bandaranaike nemzetközi repülőtér (BIA) érkezési csarnokában. Az  idegenvezető egy rövid ismertetést tart a programról, majd elutazás Sigiriyába. (170 km, kb. 3,5 óra). Érkezés a szállodába, szabadidő. Szállás: Sigiriya Jungles (deluxe szoba)

2. nap - Sri Lanka körutazás (reggeli és vacsora)

Reggeli után séta Augandawa faluban. Látogatás egy helyi templomban, ahol a papok áldást adnak. Ezután egy falusi házat mutatnak meg belülről, és meleg gyógynövényes itallal vagy király kókuszdióval és snackekkel kínálják a vendégeket. A falun átvezető út rizsföldek és megművelt chena (eső által táplált) földeken halad keresztül.

Délután privát dzsip szafari a Minneriya nemzeti parkban, melynek keretében tanúi lehetnek egy páratlan jelenségnek, az elefántok gyülekezésének. A száraz évszakban (június – szeptember) elefántok százai jönnek le a vízgyűjtő medencéhez szomjukat oltani. Ilyen nagy számban sehol máshol a világon nem láthatóak elefántok egy helyen! Szállás: Sigiriya Jungles (deluxe szoba)

3. nap - Sri Lanka körutazás (reggeli és vacsora)

A mai nap egyik fő látványossága, a Sigiriya sziklaerőd megmászása (Oroszlán szikla), mely az V. században épült. Ez a rendkívüli művészi aprólékossággal megalkotott épületegyüttes 1982 óta az Unesco Világörökség része. A pazar fellegvár a világ minden tájáról vonzza a művészi és építészeti ritkaságszámba menő erőd iránt érdeklődő kíváncsi látogatókat.

Délután kerékpáros városnéző túra a középkori fővárosban, Polonnaruwában. Ez a helyszín is az Unesco Világörökség része 1982 óta. Anuradhapura bukása után, Polonnaruwa vált Sri Lanka történelmi fővárosává i.sz 1017 és 1235 között. Szállás: Sigiriya Jungles (deluxe szoba)

4. nap - Sri Lanka körutazás (reggeli és vacsora)

Elutazás Kandyba. (90 km, kb. 2,5 óra) A dús erdőkkel borított, hegyvidéken fekvő régi főváros (i.sz 1514 – 1815), eredeti nevén Senkadagala, Kandyként ismert, 1988 óta az Unesco Világörökség része. A hajdani Srí Lanka-i civilizáció stílusa és jellege a város szívében alakult ki a tóval, a templomokkal együtt, beleértve a Szent Fog templomot, és a jó állapotban megőrzött királyi palota romjait.

Délután lehetőség adódik egy rövid sétára a Kandy-tó körül. Az egyedi hangulat, légkör bizonyára maradásra késztet sok idelátogatót.

Este a Szent Fog templomának megtekintése. Az oltalmazó elefántjaival díszített épület, kiemelkedő fontosságú buddhista helyszín, ahol Buddha fogát őrzik, melyet a halotti máglyájáról gyűjtöttek be. Évente több ezer zarándok keresi fel a világ minden tájáról. A napot egy tipikus kulturális előadás zárja.

Érkezés a szállodába, bejelentkezés, szabadidő. Szállás: Amaya Hills (standard szoba)

5. nap - Sri Lanka körutazás (reggeli és vacsora)

A reggeli órákban indulás Kandyból Nuwara Eliyába (90 km, kb. 2,5 óra). Ez az út már önmagában is kaland és egy ritka élmény, hiszen egy helyi vonattal utazhatnak! Útközben gyönyörködhetnek a táj szépségében, a dús növényzetben, melyet helyenként teaföldek és szépséges vízesések tarkítanak. Jó lehetőség a helyi emberekkel ismerkedni.

Délután egy teaültetvény és teagyár meglátogatása, mialatt megfigyelhetik a teljes teaszedési és feldolgozási folyamatot, a fiatal tealevelek letépésétől kezdve egészen a csomagolásig. Ez a legjobb alkalom igazán jó minőségű teákat vásárolni! Ezután érkezés a szállodába, szabadidő. Szállás: Anilana Craigbank (standard szoba)

6. nap - Sri Lanka körutazás (reggeli és vacsora)

Elutazás Yalába (145 km, kb. 4 óra).Útközben rövid megálló az Ella szurdoknál a káprázatos természeti szépségekkel rendelkező kilátópontnál.

Délután dzsip szafari a Yala nemzeti parkban, ahol a trópusi vegetáció és a változatos vadvilág felejthetetlen kikapcsolódást ígér. Szerencsés esetben még leopárdot is láthatnak! Érkezés a szálláshelyre, szabadidő. Szállás: Cinnamon Wild (Jungle Chalet)

7. nap - Sri Lanka körutazás (reggeli és vacsora)

Reggel indulás Negomboba. (300 km, kb. 5,5 óra) Útközben megfigyelhetik a cölöpökön ülő halászokat, majd ezt követően a Galle erődítmény felfedezése következik. Ez a kisváros méretű erőd különleges kisugárzással bír, ahol egyszerre érezhető a múlt és a jelen tökéletes elegye.

A helyszínt 1988-ban felvették az Unesco Világörökség listájára. A portugálok, a hollandok és az angolok hajdani jelenléte szemmel láthatóan jelen van az erőd elbűvölő építészeti stílusaiban. Érkezés a szállodába, majd szabadidő. Szállás: Goldi Sands (deluxe room)

8. nap - Sri Lanka körutazás (reggeli)

Reggel kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a Bandaranaike nemzetközi repülőtérre. (15 km, kb. 20 perc) Hazautazás.


Az ár tartalmazza:

 • szállás 2 ágyas szobában a jelzett ellátással
 • utazás privát járművel angol nyelvű sofőr-idegenvezetővel, 6 személyig
 • belépő díjak a látnivalók helyszínén a program szerint
 • ásványvíz naponta a kirándulások alatt
 • üdvözlés a repülőtéren
 • wifi a járműben
 • helyi adók

Az ár nem tartalmazza:

 • egyéb költségek (mosoda, alkoholos italok, borravalók)
 • egyéb fent nem jelzett ellátások
 • korai bejelentkezés, késői kijelentkezés
 • idegen nyelvet beszélő idegenvezető
 • repülőjegyek, vízum, utasbiztosítás
 • fent nem említett szolgáltatások (az ár tartalmazza részben)

Fontos tudnivalók

 • Normál bejelentkezési idő: 14:00 óra, normál kijelentkezés idő: 11:00 óra
 • A havonta megtartott teli hold ünnepén (Poya Holiday) alkoholos italokat nem szolgálnak fel és vásárolni sem lehetséges, illetve a legtöbb üzlet zárva tart
 • A fent említett szállodákat az elérhetőség függvényében igazoljuk vissza. Amennyiben nem foglalhatóak, megfelelő alternatívát ajánlunk a visszaigazolást megelőzően.
 • Az országon belüli utazások időtartama és az említett távolságok becsült értékek, melyek módosulhatnak a pihenők számának, a közlekedési viszonyok és az időjárás függvényében.
 • A Yala nemzeti park szeptemberben és októberben felújítás miatt zárva. A pontos időpontot csak 1,5 hónappal korábban tudjuk meg. Ezalatt az Udawalawe nemzeti park látogatható.
 • A vonatjegyeket a vasúttársaság az utazás előtt pontosan 1 hónappal állítja ki manuálisan, ezért ez az élmény szigorúan a szabad helyek függvénye.
360.000 Ft-tól
Ajánlatkérés
Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre