Omán legjava – szervezett körutazás 8 nap / 7 éjszaka (Ománi utazások)
35 °C - Maszkat, 06:32

Omán legjava – szervezett körutazás 8 nap / 7 éjszaka

Omán legjava – szervezett körutazás 8 nap / 7 éjszaka (Ománi utazások)

Omán legjava – szervezett körutazás

8 nap / 7 éjszaka
 

angol nyelvű sofőr-idegenvezetővel

 

Részletes program:

1. nap - Omán körutazás: Érkezés Muscatba és transzfer a szállodába

Érkezés Omán fővárosának, Muscat nemzetközi repülőterére. Kérjük fáradjon a Visa on Arrival pulthoz, ahol megvásárolhatja a belépési vízumát. Ezt megelőzően a vízumot interneten is kérelmezheti a    www.evisa.rop.gov.om weboldalon, és még indulás előtt kinyomtathatja.

A belépési ellenőrzés és a csomagátvétel után fáradjon a vámhoz. Ezután az érkezési csarnokba jut, ahol a képviselőnk üdvözli Önt, és a várakozó autóhoz kíséri. Transzfer a Muscat-i szállodába. Normál bejelentkezés 14:00 órától.

2. nap - Omán körutazás: Egész napos Barka/White Wadi/Nakhl (kb. 330 km, 7 óra)

Reggeli után 8:30 felé találkozás az idegenvezetővel a szálloda recepcióján.

A nap a Barka halpiac meglátogatásával kezdődik, ahol a helyiek a mindennapi zöldséget és halat beszerzik. Ezután autózás az iszlám előtti időkben épült Nakhl erődhöz. Az erőd megtekintése után a Wadi Abyadhoz, a fehér völgyhöz indulunk. Autózás a völgyben, melyet a közeli hegyek látványa tarkít, majd a hegytetőn lévő Wakan falu meglátogatása következik, mely egy sziklás kiszögellésen található, jóval a Wadi Mistal poros medencéje felett.

Wakan nem több mint egy néhány házból álló, zöld teraszok által körbekerített pici falu. A táj közepén egy új telekommunikációs antennát állítottak fel, és egy tipikus ománi kör alakú őrtorony formájú turisztikai állomás is épült. Wakan 1000 méteres magasságban fekszik, egyedülálló éghajlati viszonyok között.

Októberben a gyümölcsöskertek gránátalma-, barack- és mandulafákban bővelkednek. Mindenhol élénkpiros gránátalma betakarításra várva. Az ománi februárban ezek a fák teljes virágzásban pompáznak, amikor megfigyelhető a finom fehér és rózsaszín virágok és a zord környezet erős ellentéte. A program után visszatérés a Muscat-i szállodába.

3. nap - Omán körutazás: Barka / Amouage gyár / Wadi Bani Auf / Bilad Sayt / Nizwa. (350 km, 7 óra)

Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Később találkozás az idegenvezetővel 08:30-kor.

Indulás az Amouage gyárba (nyitva vasárnap-csütörtök, kivéve munkaszüneti napokon) a világ egyik legterjedelmesebb és legelegánsabb luxus parfümöket gyártó üzemébe. Szervezett látogatás a gyárban, utána lehetőség a parfümök kipróbálására.

Továbbutazás Wadi Bani Aufba, mely az egyik leglátványosabb folyómeder az Al Rustaq Wilayatban. Autózás a vízmosásban, majd érkezés Bilad Sayt hegyi faluba, mely néhány kisebb falu és folyóvölgy után érhető el. Ezután az Al Hamra megtekintése következik, majd transzfer a Nizwa-i szálláshelyre.

4. nap - Omán körutazás: Nizwa erőd és bazár / Bahla erőd / Jibreen kastély / Grand Canyon / Nizwa (100 km, 6 óra)

Reggeli után városnézés Nizwában, mely az ománi építészeti zsenialitás emlékműveként is emlegetett lenyűgöző erőddel rendelkezik. A zöldellő datolyapálmák ölelésében fekvő Nizwa-i erőd a hajdani erődépítők katonai mérnöki szaktudásának emlékműve, mely a Szultánság egyik legszebb épülete és egyben erőteljes emlékeztető a város legyőzhetetlenségére Omán hosszú történelmének viharos időszakain keresztül.

Ezt követően látogatás az ezüst bazárban és a hagyományos ezüst piactéren, majd autózás a fazekasságáról híres Bahla városba, fotószünet az Unesco Világörökségi listáján is szereplő Bahla erődnél.

Később a Jibreen kastély megtekintése, melyet a béke és jólét idejében építettek nyári otthonként. Elképzelhető, hogy ezt a területet Sába királynő is meglátogatta, hogy tömjénhez juthasson misztikus vonzerőként az utazásához. A kastély a festett mennyezeteiről és a Koránból származó vésett idézeteiről ismert. Csodás restaurált műtárgyak és háztartási kellékek díszítik a szobákat, melyek részletes képet adnak a rezidenciák hajdani dicsfényéről.

Jebel Shamsban (Nap hegy) az ománi Grand Canyon megtekintése. Omán legmagasabb pontja 3000 méteren fekszik. Útközben Wadi Ghul közelében megfigyelhető a teraszos gazdálkodás, míg Jabal Shamsnál pompás kilátásban lehet részük. Visszatérés a Nizwa-i szálláshelyre.

5. nap - Omán körutazás: Nizwa / Birkat al Mauz / Jabal Akhdar / Wahiba. (260 km, 6 óra)

Reggel elutazás Omán egyik legmagasabb hegységéhez, Jabal Akhdar-hoz, mielőtt megérkeznének Birkat Al Mauzba, ahol egy datolya és banánültetvényt látogatnak meg, majd megtekintik az elhagyott erődöt, mielőtt felautóznának a hegyre.

A hegy szédítő magasságba emelkedik. 3048 méteres csúcsával az Al Jabal Al Akhdar (A zöld hegy) kétségtelenül az egyik legmagasabb pont a Szultánságban, kitűnő helyet biztosítva a kalandvágyóknak. Az ország egyik védett területe, ahol 54 közösség él a hegy különböző szintjein. A hegylábánál meglepődhetnek vajon miért is hívják ezt a helyet Zöld Hegynek, mivel a környék félszáraz területi jellegzetességeket mutat, főleg sziklás és poros föld.

Ezután kellemes meglepetésként a hegy magasabb síkságain a vegetáció dúsabb lesz, mindenhol gyümölcsfák, virágok és cserjék nőnek. Az Al Jabal Al Akhdar évente 303 milliméter csapadékot kap átlagosan, mely a hűvös éghajlattal párosítva igazán kedvező terület a növényeknek. A Wadi Bani Habib, Sayq, Al Manakher, Al Ain, Kotom al Hail és az Al Shuraijah közösségek számos farmmal rendelkeznek, ahol gránátalmát, sárgabarackot, őszibarackot, cseresznyét és diót termesztenek az év azon szakaszában, amikor megfelelő a klíma.

Továbbutazás Wahibába. Szállás egy állandó táborban Wahiba Sandsben. A vacsorát ezen a napon az ár tartalmazza.

6. nap - Omán körutazás: Wahiba / Wadi Bani Khalid / Sur / Ras Al Hadd. (kb. 240 km, 6 óra)

Reggeli és kijelentkezés a táborból, visszatérés a főútra, lehetséges, hogy megpillantó a beduin ház.

Irány Wadi Bani Khalid, ahol a vízbe lógatott lábaikat a halak megtisztítják vagy lehetőség nyílik egy kiadós úszásra. Az úszáshoz kérjük viseljen rövid ujjú pólót és rövidnadrágot a helyiek tisztelete érdekében.

Következő megálló Sur. A dhow üzem meglátogatása, majd rövid pihenő Fath al Khairnél, a létező legnagyobb Ománban készített dhownál (hagyományos vitorláshajó). Később  elutazás Ras Al Haddba, ahol este egy adott időben lehetőség adódik a zöld teknős megpillantására a természetes élőhelyén. Mivel ez egy természetes helyszín, a teknősök nem mindig láthatóak, főleg párzási időszakon kívül.

7. nap - Omán körutazás: Sur / Wadi Tiwi / Bimah Sink hole / Wadi Al Arbeyeen / Muscat. (kb. 250 km, 5 óra)

Reggeli után indulás Muscatba. A mai útvonal a part mentén halad Surtól egészen Quriyatig, mialatt az Omán-i öböl lélegzetelállító kék víztükre és a fehér tengerpartok szolgáltatnak látványos hátteret.

Továbbutazás Wadi Tiwibe, séta a faluban az ománi házak között. Rövid pihenő után autózás a Bimah víznyelőhöz. Ez egy kráter a földben, egy zöld vizű medence, ahol a földalatti víz találkozik a tengerrel.

Rövid technikai megállás után autózás a hegyeken át Wadi Al Arbeyeen felé, a hegység hátterében, ez a wadi pompásan néz ki. Rövid pihenő után az út folytatása Muscat irányába. Szállás Muscatban.

8. nap - Omán körutazás: Félnapos Muscat városnézés (kb. 150 km, 4 óra)

Reggeli és kijelentkezés a szállodából. Délelőtt városnézés Omán fővárosában.

Muscat egyedülálló lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy megtekinthessék a modern kereskedelmi központot, mely harmóniában áll a hagyományos kultúrával. Természetes kikötőjével Muscat (jelentése: horgonyzóhely) egy természetes vulkáni medencében fekszik.

A túra a Nagy Mecset meglátogatásával kezdődik (nyitva 08:00-11:00 szombattól csütörtökig, hölgyeknek teljes mindent elfedő ruházat fejsállal, férfiaknak hosszú nadrág). Következő megálló a Bait Al Zubair múzeum (pénteken zárva). A múzeum az ország történelmét és fejlődését mutatja be.

Autózás a vízparti Cornichehez a színes Muttrah bazárhoz, mely az ország legrégebbi bazárja igen széles áruválasztékkal, mely mind a helyieknek mind a látogatóknak nagyon érdekes. Számos standon árulnak indiai sálakat, kendőket, és ománi ezüst tárgyakat. Innen rövid fotószünetre az Al Alam palotához megyünk, mely Őfelsége Qaboos Szultán hivatalos rezidenciája, a Mirani és Jalali XVI. századi portugál erődök által határolva.

Ezután transzfer a Muscat-i nemzetközi repülőtérre. Hazautazás.


Standard kategóriájú szállások

 • Nap 01 – 03 (2 éjszaka); City Seasons Hotel vagy hasonló / standard szoba (4 csillagos városi hotel)
 • Nap 03 – 05 (2 éjszaka); Falaj Daris / Standard szoba (3 csillagos városi hotel)
 • Nap 05 – 06 (1 éjszaka); Arabian Oryx Camp / Sama Al Wasil Camp (alaptábor)
 • Nap 06 – 07 (1 éjszaka); Sur Plaza/ standard szoba (3 csillagos tengerparti hotel)
 • Nap 07 – 08 (1 éjszaka); Sifawy Boutique hotel (4 csillagos tengerparti hotel)

vagy

Deluxe kategóriájú szállások:

 • Nap 01 – 03 (2 éjszaka); Grand Hyatt Hotel Muscat, 5* tengerparti hotel, Club szoba
 • Nap 03 – 05 (2 éjszaka); Golden Tulip Nizwa (4 csillagos városi hotel)
 • Nap 05 – 06 (1 éjszaka); Desert Nights Camp Wahiba, a legjobb állandó tábor Wahibában
 • Nap 06 – 07 (1 éjszaka); Ras Al Jinz teknősrezervátum (teknősrezervátum)
 • Nap 07 – 08 (1 éjszaka); Grand Hyatt Hotel Muscat, 5* tengerparti hotel, Club szoba

Az árak tartalmazzák:

 • szállás 7 éjszakára reggelivel
 • érkezési transzfer helyi sofőrrel
 • 1 vacsora az 5. napon (Wahiba tábor)
 • 6 ebéd helyi éttermekben/piknik csomagok (2-7 nap)
 • túrák és transzferek angol nyelvű sofőr-idegenvezetővel négy-kerék meghajtású autóval
 • belépődíjak a program szerinti kirándulásokon
 • szervízdíjak

Az árak nem tartalmazzák:

 • repülőjegyek, repülőtéri illetékek
 • vízum díj
 • korai bejelentkezés/késői kijelentkezés
 • személyes költségek (nem említett étkezések, italok, mosoda, szobaszolgálat, mini bár, telefonálási díjak, hordár díj, borravalók stb.)
 • utasbiztosítás
 • indulási transzfer
 • minden egyéb, amit az ár tartalmazza részben nem említettünk

Fontos tudnivalók

 • Szobákat nem tartunk, valamennyi szolgáltatás elérhetőség függvénye
 • Az árak változtatásának a jogát fenntartjuk, a végső árat a visszaigazolással küldjük
 • Foglaláskor küldjük a fizetési és lemondási feltételeket
 • Amennyiben a kért szálloda, vagy a szoba kategória nem elérhető, alternatívát ajánlunk, ha felár lenne, akkor ugyanazt alkalmazzuk
 • Normál bejelentkezés: 14:00 óra, normál kijelentkezés: 12:00 óra
 • Korai bejelentkezés és késő kijelentkezés elérhetőség függvénye, mely 1 éjszaka szállás díja
 • Amennyiben állam által történő adóemelés lenne, ugyanazt alkalmazzuk
 • Ha a szálloda felárat vezetne be bármilyen különleges alkalomra, ugyanazt alkalmazzuk
 • Néhány hotel különleges ajánlatot küldhet egy bizonyos időszakra, ezért érdemes leellenőrizni az árakat foglalás előtt
 • Az 5%-os ÁFA bevezetése esetén, nekünk is módosítani kell az árainkat
550.000 Ft-tól
Ajánlatkérés
Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre