Klasszikus Costa Rica körutazás 13 nap / 12 éjszaka (Costa Rica-i utazások)
26 °C - San José, 20:36

Klasszikus Costa Rica körutazás 13 nap / 12 éjszaka

Klasszikus Costa Rica körutazás 13 nap / 12 éjszaka (Costa Rica-i utazások)

Klasszikus Costa Rica
13 nap / 12 éjszaka
minimum: 2 fő

 

Ez az utazás lehetőséget biztosít arra, hogy elutazhasson az ország leglátogatottabb területeire. A Középső-völgybe érkeznek, ahol meglátogatják a Poas Vulkán nemzeti parkot és megismerik az ország egyik legfontosabb terményét, a Doka kávéültetvényen. A La Paz vízesés kertek megtekintése alatt bepillantást nyerhetnek Costa Rica növény- és állatvilágába mielőtt megérkeznének a dús növényzettel borított Tortuguero nemzeti parkba. Az ország szívében ellátogatnak La Fortuna városába és a mély benyomást keltő Arenal vulkánhoz. Kétnyelvű vezető kíséretében függőhidakon keresztül sétálnak át az esőerdőben és eközben élvezhetik a csodás vulkáni panorámát. Következő állomás Monteverde, a híres Felhőerdő rezervátum, majd ezután északra haladva egy pihentető nyaraláson vehetnek részt Tamarindoban, mely egy nyüzsgő, tengerparti város, ahol a bevásárlás, étkezés és az élénk éjszakai élet harmonikusan kiegészül a természet szépségeivel.

Részletes program:

1. nap - Costa Rica körutazás: Érkezés

Szívélyes köszöntés, és üdvözlés a Santamaria nemzetközi repülőtér érkezési csarnokában. Transzfer a szállodába, szabadidő. Érdekesség, hogy a Studio hotel több mint 100 darabos gyűjteménnyel büszkélkedik a Costa Rica-i művészet számos képviselőjétől, úgy mint Rafa Fernandez, Isidro Wong és egyéb nemzetközileg ismert művészektől.

Szállás: Studio hotel (standard szoba)

2. nap - Costa Rica körutazás: Poas vulkán, Doka kávétúra, La Paz vízesés kertek (reggeli és ebéd)

Reggeli után kirándulás a Poas vulkánhoz, a Doka kávéültetvényre és a La Paz vízesés kertekhez. Utunk Alajuela városába vezet, elhaladunk a Mezőgazdasági emlékmű, az Emlékmű Juan Santamariához és a híres Mangó park mellett.

Első megálló Doka, egy harmadik generációs kávéültetvény, ahol megtekinthetik hogyan szedik, darálják és pörkölik a kávét. Ezután a Poas vulkánhoz utazunk, miközben érezhetően változik a hőmérséklet és a vegetáció.

Útközben számos kávéföldet, páfrányt, többfajta virágot, és eperfarmokat láthatnak, színes tájképeket alkotva. A Poas az ország egyik leglátványosabb vulkánja hatalmas kráterével, mely több mint 1 kilométer átmérőjű és 314 méter mély. A kristály-kék kénes medencék és a vulkáni kürtőkből előtörő gőz elkápráztatja a látogatókat.

Ezután kirándulás a gyönyörű Botos lagúnához, majd a La Paz vízesés kerteket látogatják meg, ahol káprázatos ösvényeken sétálhatnak a White Magic vízeséshez. Szintén megtekintésre kerül a legnagyobb pillangó obszervatórium, a lenyűgöző hatást keltő kolibri galéria, a serpentarium (kígyókiállítás), az öreg ház, a madárház, és a békakiállítás.

Ebéd után visszatérés San Joséba. Szállás: Studio hotel (standard szoba)

3. nap - Costa Rica körutazás: San José – Tortuguero (reggeli, ebéd és vacsora)

Ebben a régióban az afro-karibi kultúra, a jamaikai, olasz és kínai bevándorlók vannak túlsúlyban, és illatokkal, trópusi ritmusokkal és briliáns színekkel töltik meg a légkört, melyek harmonikusan keverednek a Limon-i és a Moin-i kikötőben, illetve a banánültetvényeken dolgozó helyiek munkájával.

A Dél-Csendes óceán után, ez a legesősebb terület az országban, a magas hőmérsékletnek köszönhetően ez az egyik legcsapadékosabb országrész egész évben. A kiterjedt karibi-síkságot a Pacuare, az Estrella, Reventazon és a Parismina folyók tarkítják, melyek néhány helyen csatlakoznak a Tortuguero csatornáihoz, melyek természeti szépségük miatt kiemelt fontossággal bírnak, illetve a tengeri teknősöknek nyújtanak menedékhelyet, hogy lerakhassák tojásaikat.

Ezen a területen a cassava, annatto és banánültetvények között házak kis csoportjait figyelhetik meg, illetve a partszakasz déli részén számos csodás tengerpartot, korallzátonyt, és a trópusi erdőbe vezető ösvényekkel rendelkező védett területeket járhatnak be.

Korai indulás San Joséból. Utazás a Braulio Carrilo nemzeti parkon keresztül, majd megállás a Rio Danta étteremnél egy ízletes, jellegzetes reggelire. A busz banánültetvényeken keresztül halad tovább, egészen a kikötőig. Kétórás hajókázás a csatornákon a Mawamba Lodge-ig, ahol elfogyaszthatják az ebédet. Délután látogatás Tortuguero kisvárosba, majd a parton séta a Lodge-ig. Vacsora előtt szabadidő, fürdési lehetőség a medencében, vagy pihenés a függőágyban. A vacsorát 19:30-tól szolgálják fel a medence melletti étteremben.

Júliustól szeptemberig: fakultatív program (az ár nem tartalmazza): teknősök fészekrakása

Szeptembertől decemberig: fakultatív program (az ár nem tartalmazza): teknősök költési szezonja

A költési szezon kezdete után két hónappal a bébi teknősök feltűnnek a homokban és az óceán felé veszik útjukat. Ez egy nagyon különleges pillanat megpillantani a kicsiket a homokban, amint elkezdik új életüket. A kis teknősök nem szeretik a nagyon forró homokot, ezért megfigyelésükre a legmegfelelőbb idő a tengerparton reggel 5 és 6 óra között, vagy késő délután 5 és 6 óra között. Ez a program nem kerül semmibe, csak időben a parton kell lenni és sétálni.

Tanácsaink:

 • Ne fizessen senkinek, aki azt ajánlja, hogy talál önnek egy teknősfészket. Ez egy természetes folyamat és senki nem zavarhatja a teknősöket pénzszerzés céljából.
 • Ne érintse meg a kis teknősöket. Szükségük van érezni és felismerni azt a partot, ahol születtek, és ahová majd költeni visszatérnek.
 • Ezek az állatok ragadozók, és bármilyen nehéz is, nem szabad beleavatkozni az életükbe.
 • Tilos a fészkeket megérinteni!

Mit szükséges hozni? Szandál a parti sétához, szagtalan rovarriasztó, kényelmes ruha.

Szállás: Mawamba Lodge (standard szoba)

4. nap - Costa Rica körutazás: Tortuguero (reggeli, ebéd és vacsora)

Reggelit követően, vezetett séta a Mawamba park ösvényein, megtekinthetik a pillangó kertet, az iguanákat és a békakertet. A bioemésztő rendszerben kezelik és alakítják át a szennyvizet természetes alapú gázzá a konyhai tűzhelyek felmelegítéséhez.

Délután hajózás a Tortuguero nemzeti park csatornáin. A parkban a zöld teknősök legfontosabb költési helyeit védelmezik a nyugati féltekén, melynek területe 22 km hosszan húzódik a parton, illetve 30 km hosszan nyúlik be az óceánba. A Tortuguero csatorna a parkon keresztül fut, összekapcsolva deltatorkolatok, csatornák és lagúnák kisebb labirintusát. 11 eltérő életterülettel a raffiapálmáktól kezdve a füvekkel benőtt mocsárvilágig a park a legkielégítőbb természeti élményeket nyújtja a látogatóknak az egész országban.

Ez a vízi világ legjobban hajóról csodálható, a széles csatornákon szinte lelátóról figyelhetjük a vadvilágot. Zajtalanul közeledve szokatlanul közelről láthatóak az állatok. Folyami vidrák, kajmánok, üvöltő majmok, madarak, úgy mint kontyos zacskómadár, tukán, jakamár, és egyéb vízimadarak. A legtöbb idelátogatónak a sztár attrakció a zöld teknősök, melyek júniustól novemberig fészkelnek. 3 egyéb fajta tengeri teknős szintén partra kúszik az év folyamán, bár kevesebb egyedszámmal. Szabadidő, vacsora.

Fontos megjegyzések:

 • Az útvonal sorrendje és logisztikája az időjárási feltételek függvényében változhat
 • Alkoholos italokat, szénsavas italokat vagy üveges vizet az ár nem tartalmaz
 • A teknős költési szezon alatt a vacsorát 18:45-től szolgálják fel, hogy a vendégek csatlakozhassanak a túrához
 • Javasolt a sötét színű ruhák viselése, ha a költési időszakban az esti túrán vesznek részt
 • A csomag maximális súlya: 12 kg/fő

Mit szükséges hozni?

Gyorsan száradó, könnyű ruhák, fürdőruha a medencéhez, kényelmes cipő, szandál, zseblámpa, sapka, rovarirtó, fényképezőgép, távcső (nagy segítség a fákon lévő és a bozót mögött rejtőzködő állatok megfigyeléséhez), naptej, sötét színű ruha. (július-szeptember között, a költési időszakban az esti túrára)

Szállás: Mawamba Lodge (standard szoba)

5. nap - Costa Rica körutazás: Tortuguero – Arenal körzet (reggeli és ebéd)

Reggeli után hajós transzfer (nyilvános hajó) a kikötőig, ahonnan busszal folytatódik az út a következő megállóig. Ebéd a Rio Danta étteremben. Transzfer Guapilesből Arenalba a választott módon:

 1. Menetrend szerinti busszal
 2. Vezesse bérelt autóját
 3. Privát transzfer

San Carlos kivételes szépségű, erdők, lagúnák, termőföldek, folyók, hőforrások, és a legaktívabb vulkán Costa Ricában: Arenal. Más szóval szentélyek, ahol békét, tisztaságot és a természet fenséges energiáját lélegezhetik be.

Szállás: Volcano Lodge (superior szoba)

6. nap - Costa Rica körutazás: Arenal körzet (reggeli)

Reggeli séta a természetben a függő hidakon. Ez a terület az Észak- és Dél-Amerika között fekvő légi folyosón belül fekszik, ahol a vándormadarak repülnek. Ennek a projektnek az ösvényei és hídjai olyan közel juttatják a látogatót az esőerdőhöz, a madarakhoz, a virágokhoz és a dús növényzethez, amennyire csak lehetséges egy igazi őserdőben.

A 250 hektáros erdőben az ösvények és hidak a lehető legnagyobb harmóniát képezik a természet és a mesterséges építmények között. Innen lenyűgöző a panoráma az Arenal vulkánra, és a tavakra, melyek az ország legnagyobb vízerőművét látják el vízzel. Ez a séta nevelő hatású oktató lehetőség, hogy többet megtudhassanak az erdőről és a helyi környezetről és élvezhessék a közeli kapcsolatot a természettel. Mialatt az ösvényeket járják, a trópusi őserdő elbűvölő világa megnyílik Önöknek.

A 3 kilométer hosszú erdei úton a látogató elmerülhet a változatos növény- és állatvilágban, mialatt a számos színes madárban és trópusi virágban gyönyörködik. Több mint 50 fajta madárfaj él itt, az egyik legeredményesebb madárfigyelő séta a régióban. Minden korosztálynak, és bármilyen edzettségi szinten ajánlott.

Mit szükséges hozni? Kényelmes ruházat, hosszú nadrág, túracipő, esőkabát (különösen zöld szezonban), fényképező, távcső, naptej, rovarirtó.

Délután közelről tekintjük meg az Arenal vulkánt. Costa Ricában alig van néhány hely, mely több tiszteletet és csodálatot váltana ki, mint ez a vulkán. 1657 méteres magasságával és szabályos kúp alakjával tiszteletet parancsolóan emelkedik a zöld hegyoldal fölé. Bár jelenleg nyugalmi fázisban van, Arenal továbbra is az ország legaktívabb vulkánja immáron 43 éve.

Történelme során számos kisebb-nagyobb kitörést produkált, mely alaposan érintette a közelben lakókat. Ez a túra könnyedén lehetővé teszi, hogy a legszebb kilátásokban lehessen részük egy könnyed mászás közben az alacsonyabb szinten lévő hegyoldalon. A séta az egyik vulkánhoz közel lévő ösvényen kezdődik és az őserdőn át folytatódik, egészen addig a pontig, amely az első kitörés során elpusztult 1968-ban. A túra kb. 2,5 órás. Az ár tartalmazza: belépő, idegenvezető, transzferek

Mit szükséges hozni? Fényképező, távcső, könnyű pulóver, hosszú nadrág, esőkabát, túracipő, naptej, rovarirtó

Szállás: Volcano Lodge (superior szoba)

7. nap - Costa Rica körutazás: Arenal - Monteverde (reggeli)

Délelőtt transzfer Monteverdébe a kiválasztott transzfer típusa alapján:

 1. Menetrend szerinti hajó transzfer az Arenal tavon keresztül
 2. Vezesse bérelt autóját a tó körül
 3. Privát hajós transzfer az Arenal tavon keresztül

Monteverde város a felhőerdő déli végénél fekszik, kialakulása a korai 1950-as évekre tehető, amikor egy csoport kvéker (Barátok Vallásos Társasága) települt ide az Egyesült Államokból, akiket az ország békeszerető meghajlása és fegyverzetcsökkentése vonzott. Kiépítették ezt a régiót, a tej és a minőségi sajtkészítésnek szentelték életüket. Monteverde 172 kilométerre található San Josétól északkeletre. A klíma csapadékos, 17 fokos középhőmérséklettel. Az éjszakák hűvösek időnként, amikor a passzátszelek fújnak.

Szállás: Hotel Trapp Family Lodge (mountain suite room)

8. nap - Costa Rica körutazás: Monteverde (reggeli)

Reggeli órákban látogatás a Monteverde felhőerdő rezervátumba. Costa Rica biológiailag a világ egyik legváltozatosabb országa, itt található valamennyi ismert növény- és állatfaj 4%-a, mindössze a Föld területének 0,04%-án. A magassági eltéréseknek és az éghajlati tényezőknek köszönhetően, melyek a csendes-óceán-i térség és a karibi lejtők között váltakoznak Monteverde talán az ország egyik leggazdagabb régiója, ahol 3021 ismert fajta található, beleértve 755 fajta fát.

A Monteverde felhőerdő rezervátum egyik fő látványossága a 13 kilométeres ösvényhálózat. A séták alatt többféle lehetőségből lehet választani.

Az egyik opció a festői La Ventanáig elgyalogolni, ahol szemet gyönyörködtető különböző tájaknak lehetnek tanúi, melyeket a Keleti-Kordillera vízválasztó hegység ural az ország fő hegyvonulataként.

Ezen a helyen a látogatók megtapasztalhatják az Atlanti-óceán felől fújó nedvességtartalmú passzátszelek erejét és tanúja lehetnek a nagy sebességgel leszálló a Csendes-óceán és az északi partok felé haladó szélnek. Több mint 500 fajta madár él ebben a körzetben, beleértve a szurukut, és a lebernyeges harangozómadarat. Ezen kívül még 120 fajta hüllő és kétéltű népesíti be az erdőt.

Érdekes még megemlíteni, hogy több mint 3000 fajta növény él itt, a világon a legváltozatosabban előforduló orchideafajokkal. A főépületben étterem és ajándékbolt található. Az ár tartalmazza: belépő, kétnyelvű természetbúvár vezetővel, transzfer és 15 perces megálló a CASEM-nél. (helyi nők kézműves szövetkezete) Délután szabadidő, pihenés vagy fakultatív programok választhatók.

Szállás: Hotel Trapp Family Lodge (mountain suite room)

9-11. nap - Costa Rica körutazás: Tamarindo (reggeli)

Reggeli után, transzfer az északi csendes-óceáni partra a kiválasztott járművel:

 1. Menetrend szerinti busszal
 2. Vezesse bérelt autóját
 3. Privát transzfer

Nyaralás a tengerparton. (3 éj)

Szállás: Sol Tamarindo Hotel (family poolview room)

12. nap - Costa Rica körutazás: Tamarindo – San José (reggeli)

Délelőtt transzfer San Josébe a kiválasztott közlekedési eszközzel:

 1. Menetrend szerinti busszal
 2. Vezesse bérelt autóját
 3. Privát transzfer

Szállás: Studio Hotel (standard room)

13. nap - Costa Rica körutazás: Hazautazás (reggeli)

Reggeli után transzfer a Santamaria nemzetközi repülőtérre. 3 órával indulás előtt ajánlott a check-in-t elkezdeni.


Az ár tartalmazza:

 • privát transzfer érkezéskor, angol nyelvű képviselővel
 • reggelis ellátás, illetve teljes ellátás és belépődíj Tortugueroban
 • kirándulás vezetővel a Doka kávéültetvényre, a Poas vulkánhoz, a La Paz vízesés kerthez ebéddel
 • természetjáró séta a függő hidakon
 • túra vezetővel az Arenal vulkán közelében
 • Monteverde felhőerdő látogatás idegenvezetővel
 • szállás 2 ágyas szobában a program szerint
 • helyi szállásadó
 • privát transzfer hazainduláskor
 • transzferek a választott módon (menetrend szerinti busz, bérelt autó-4x4SsangYong Korando vagy privát transzferek)

Az ár nem tartalmazza:

 • repülőjegyek, vízum, utasbiztosítás
 • repülőtéri illeték hazautazáskor (29USD/fő)
 • személyes költségek (mosoda, alkoholos italok, borravalók stb.)
 • fakultatív programok
 • egyéb fent nem jelzett ellátások
 • korai bejelentkezés, késői kijelentkezés
560.000 Ft-tól
Ajánlatkérés
Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre