Indonézia-i utazások

Indonézia-i utazások

Találja meg a legmegfelelőbbet!

Mi jut az emberek eszébe legelőször Indonéziáról és egy indonéziai utazásról, főleg ha már jártak ott? Szinte biztosan a hatalmas hegyek, rizsföldek, a finomhomokos tengerpart, a buja-sűrű növényzet, az érintetlen természet és az elképesztő vendégszeretet.

Az fantasztikus hangulatú Indonézia valódi luxus élményt nyújt az ide utazó vendégeknek. A helyiek vendégszeretete messziről ismert, a gasztronómia pedig lenyűgöző. Persze nem csak a tengerpartot érdemes meglátogatni, ugyanis számos vulkanikus hegy, helyi kézműves és túra útvonal is várja a turistákat.

Utazzon el Indonéziára és adja át magát a valódi élvezeteknek!

Indonézia-i utazások, szállások

The Sanchaya Resort
*****
4.400 EUR-tól/2 ágyas szoba/7 éj Reggeli

Hasznos információk Indonéziába való utazáshoz

Indonéziában több mint 18 ezer sziget található, amelyből kb. 6000 lakott. Fővárosa Jakarta, mely Jáva szigetén fekszik. A legnépszerűbb turistahely Bali, de Borneó is egyre népszerűbb.

A közlekedés baloldali, legkedveltebb a taxi mivel olcsó tarifával dolgoznak. Borravalót nem szükséges adni, de ha külön szolgáltatást vesznek igénybe, illik adni (londinernek, idegenvezetőnek). A vezetékes víz nem iható, ajánlott felforralni, vagy ásványvizet fogyasztani. Vásárláskor bátran alkudjanak, mivel eleve nagyobb árral próbálkoznak.

Délelőtt 11:00 és délután 15:00 óra között ne tartózkodjanak a tűző napon, mivel nagyon erős a sugárzás, hiszen Indonézia közel van az Egyenlítőhöz. Napozás előtt legalább félórával minimum 30-as faktorú naptejjel ajánlatos bekenni magukat.

Hivatalos fizetőeszköz az indonéz rúpia (IDR). A gyűrt, elszakadt vagy összefirkált külföldi bankjegyeket a pénzváltók csökkentett árfolyamon vagy egyáltalán nem váltják be. A legtöbb hivatal munkanapokon 9 és 15 óra között, pénteken csak a délelőtti órákban tart nyitva. A türelem itt nagy erény, mert az ügyintézési idő a megszokottnál hosszabbra nyúlhat.

Indonézia időjárása

Indonéziában trópusi, egyenlítői éghajlat uralkodik: júniustól szeptemberig a keleti monszun száraz, míg a nyugati monszun decembertől márciusig nedves levegőt hoz, de a két évszak között is lehetnek esősebb időszakok.

A csapadék ellenére is 22 és 34 °C között van a hőmérséklet, kivéve a magasabban fekvő területeket, ahol azért jóval hűvösebb az időjárás. A szél júliusban, augusztusban kissé erősebb lehet. A levegő páratartalma 70-80%.

Indonéziában csak egy évszak van. Az évi csapadékmennyiség nagyon magas. Észak-Szumátrán októbertől januárig, míg Dél-Szumátrán januártól februárig tart a monszun időszak, míg Észak-Celebeszen júniusban és júliusban esik a legtöbb csapadék.

Bali egész évben nagyszerű nyaralócélpont, mivel a hőmérséklet mindig 25–30 °C között mozog. Bár decembertől márciusig beköszönt a monszun, de legtöbbször éjszaka esik, és sokszor csak rövid ideig tart.

Vízum és beutazás

A vízummentes beutazás és a repülőtéri érkezési vízum szolgáltatást a járványügyi okok következtében átmenetileg felfüggesztették. Az útlevélnek két üres oldalt kell tartalmaznia és legalább 6 hónapig kell érvényesnek lennie a hazautazást követően. Sérült útlevéllel nem lehet beutazni. Balin a repülőtéren úgynevezett kilépési illetéket kell fizetni. (kb. 24 USD, készpénzben fizetendő)

Egészségügyi ellátás Indonéziában

Kötelező védőoltás nincs Indonéziában. Nagyvárosokban a nemzetközi kórházakat, kisebb településeken pedig az állami vagy egyházi fenntartású egészségügyi intézményeket javasoljuk felkeresni. Az étkezéseknél ügyeljenek a higiéniára. Az üdítőkbe, koktélokba helyezett jégkockákra érdemes rákérdezni, hogy vezetékes vízből fagyasztották-e, vagy ásványvízből.

Áramellátás Indonéziában

Indonéziában szinte mindenütt 220 V (50 Hz) feszültségű hálózat jellemző. A konnektorok általában nem térnek el a hazaitól.

Telefonálás Indonéziában

Az időeltolódás: +7 óra. Külföldre való telefonáláskor a hívókód: 001. A szállodákból is lehet telefonálni, de magas percdíjakat számolnak fel. Indonéziába külföldről a 62-es országhívóval lehet hívást kezdeményezni, melyet a körzetszám és a telefonszám követ. A nagyobb hotelekben és telekommunikációs irodákban találhatók nemzetközi hívásra alkalmas telefonok.

Indonézia vallása, viselkedési szabályok

Indonéziában hat államilag elismert vallás létezik (iszlám, katolicizmus, protestantizmus, hinduizmus, buddhizmus, konfucianizmus), melyek ünnepei hivatalos munkaszüneti napoknak számítanak.

Templomok meglátogatásakor illik megfelelő öltözetet viselni, férfiaknak és nőknek is el kell fedni lábaikat. Hölgyeknek ajánlott egy sarongot – egy derekuk köré csavarható színes kendőt – beszerezni, mely egyben praktikus és szép hindu népviselet.

Vérző ember nem léphet be szent helyekre. Sok helyen nem nézik jó szemmel, ha a hölgyek a vállat és a térdet szabadon hagyó nyakpántos blúzt vagy ruhát, miniszoknyát hordanak. Bal kézzel enni, adni, vagy elfogadni udvariatlanságnak minősül.

Közbiztonság Indonéziában

A közbiztonság jó, de alapvetően kerüljék az éjszakai sétákat a sötétebb, kies városrészeken. A zsúfolt járműveken, üdülőövezetekben, strandokon előfordulhatnak zsebtolvajok. Ajánlott másolatokat készíteni a hitelkártyákról, repülőjegyekről, útlevelekről, és az eredeti példányokat biztonságos helyen, széfben tartani.

Indonéziában kábítószer fogyasztásért, csempészésért halálbüntetés is járhat! Sose vigyenek el kérésre idegen eredetű csomagot. Alkoholt is csak hivatalos helyen vásároljon, házi készítésű italt ne fogadjanak el. Az országban jellemzőek az internetes csalások, ezért internetes vásárlásnál nagyon körültekintően cselekedjenek.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre